Appelscha 14 en 15 juli 2018

Appelscha 14 en 15 juli 2018

Appelscha 14 en 15 juli 2018

Appelscha 14 en 15 juli 2018

Appelscha 14 en 15 juli 2018

Op vrijdag 13 juli verzamelt een konvooi historische schepen zich op de grens Drenthe-Friesland aan de Drentse zijde van de Damsluis. Op de vrijdagavond varen de historische en traditionele schepen via de Opsterlandse Compagnonsvaart prachtig verlicht naar Appelscha.

De schepen blijven het hele weekend in Appelscha liggen en kunnen ook van binnen bezichtigd worden. Behalve de prachtige museumschepen zijn er ook oude opduwers, skûtsjes, tjalken, pramen en sleepboten te bewonderen.

Turfvaartdagen 2018 staat volledig in het teken van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018

Zondagavond vertrekken de schepen naar Oosterwolde en de daarop volgende dagen naar Gorredijk, Nij Beets en Oudega, waar ze aansluitend vrijdagavond 20 juli in Leeuwarden aankomen.

Op zondag 15 juli wordt het kampioenschap palingroken georganiseerd. De paling is te koop en OP = OP!

De Turfvaartdagen Appelscha 2018
Zaterdag 14 en zondag 15 juli 2018

Bekijk de gewone website,
klik hier.

Dit jaar zullen de Turfvaartdagen aansluiten bij allerlei feestelijke en bijzondere provinciale activiteiten in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad.

De Turfvaartdagen worden ééns in de twee jaar georganiseerd en maken Appelscha gedurende een weekend lang tot het toeristisch middelpunt van het Drents-Friese woud. Het doel van deze dagen is bezoekers te laten proeven aan de sfeer van vroeger. Wat er te doen is tijdens de Turfvaartdagen? Genoeg! Kijk maar eens mee bij het programma:

Volg de Turfroute met de schepen van Appelscha naar Leeuwarden.

De Turfvaartdagen. Wat is er te beleven?

Vrijdag 13 juli a.s.
Op vrijdag 13 juli a.s. verzamelt een konvooi historische schepen zich op de grens Drenthe-Friesland aan de Drentse zijde van de Damsluis. De Turfroute loopt namelijk door Drenthe, Friesland en Overijssel. Op de vrijdagavond varen de historische en traditionele schepen via de Opsterlandse Compagnonsvaart prachtig verlicht naar Appelscha. De schepen blijven het gehele weekend in Appelscha liggen en bieden de mogelijkheid om van binnen bezichtigd te worden.
Stichting Turfvaartdagen Appelscha kan zich ook dit jaar verheugen op deelname van vele authentieke schepen uit het hele land, waaronder de museumschepen De Aebelina, de Rot uit Rottevalle en De Familie Trouw uit Veendam.
Behalve de prachtige museumschepen zijn er ook oude opduwers, skûtsjes, tjalken, pramen en sleepboten te bewonderen.

Zaterdag en zondag blijven de schepen in Appelscha en zondagavond vertrekken de schepen naar Oosterwolde, en de daarop volgende dagen naar Gorredijk, Nij Beets en Oudega, waar ze aansluitend vrijdagavond 20 juli in Leeuwarden aankomen.

Het konvooi met de traditionele schepen vanuit Dokkum komt Leeuwarden van de andere kant binnenvaren.

Zaterdag 14 juli a.s.

Deze marktdag staat in het teken van cultuur, kunst en nijverheid, duurzaamheid en innovaties. In de marktkramen staan diverse kunstenaars, hobbyisten, ambachtslieden en er is een streekmarkt met regionale producten.

Op deze dag is het programma wat meer gericht op de kinderen. Zij kunnen zich vermaken met OudHollands spelletjes, een 7meter lange sjoelbak, waterballen waarmee ze op de vaart kunnen lopen, een botenrace en nog veel meer. De aanwezigheid van clown Floppy en goochelaar Magic Sharif maakt deze dag extra feestelijk. 
Ook zullen er demonstraties gegeven worden door een echte solarboot van het Stellingwerf College op de wal en in het water zodat iedereen alle innovaties op gebied van solaraandrijving kan bekijken. Dit als een knipoog naar de toekomst.

Daarnaast kan er tegen een kleine vergoeding een rondrit gemaakt worden in een oude A-Ford, die stopt bij de Bosberg, waar je eventueel de prachtige uitkijktoren kunt beklimmen.
Uiteraard wordt de zaterdag, net als de zondag, opgeluisterd door muziek, zang en dans en kun je bij de marktkramen terecht voor allerlei spullen.

Zondag 15 juli a.s.

Op de middag is de traditionele ambachtenmarkt met demonstratie en ambachten uit heel Nederland. De Shantykoren en volksdansgroepen dragen bij aan de sfeer van vroeger. Zoals altijd wordt op deze dag het kampioenschap paling roken georganiseerd. De versgerookte paling is volop te koop, maar wees er bijtijds bij. Op is op!

Ook de Historische Vereniging Appelscha zal aanwezig zijn met een mooie tentoonstelling.

Kom naar de Turfvaartdagen Appelscha

Met name dankzij de inzet van vele, in authentieke kleding gestoken plaatselijke vrijwilligers, straalt Appelscha twee dagen lang de sfeer van weleer uit.
De Turfvaartdagen worden beide dagen gehouden van 12.00 tot 17.00u.
De entreeprijs voor volwassenen bedraagt 2 euro. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

De Turfvaartdagen in beeld

Geniet van de laatste edities van de Turfvaartdagen in Appelscha. Wij hebben de mooiste foto’s hier onder geplaatst. Ga je van de komende editie zelf mooie foto’s maken? Deel ze in de social media met de Turfvaartdagen

Deel je foto’s online: @turfvaartdagen

Turfvaartdagen Appelscha