Programma Turfvaartdagen 2024

 

Er is veel te zien en te beleven tijdens de Turfvaartdagen. Voor de kinderen hebben we speciale, leuke onderdelen gepland. Bekijk hieronder het voorlopige programma van dit jaar.

Entree Turfvaartdagen is € 3,00 per persoon, kinderen t/m 12 jaar gratis entree.

U kunt makkelijk en gratis parkeren in de nabijheid aan de vaart.

Turfvaartdagen Appelscha, anders dan anders

Ook dit jaar heeft Stichting Turfvaartdagen Appelscha haar best gedaan om bezoekers leuke en interessante dagen te bieden. Natuurlijk vormen de historische schepen een belangrijk onderdeel van het programma, maar u kunt ook genieten van oude ambachten, de muziek, de Shanty koren en het straattheater. Wij als bestuur hebben er heel veel zin in en hopen dat u dat ook heeft.
De tijden zijn veranderd en dus ook de Turfvaartdagen, u kunt pinnen, er zijn wat minder ambachten en meer vertier en plezier!

Zaterdag 24 augustus a.s. is de dag voor de jeugd, maar natuurlijk ook voor anderen. Heel veel oudhollandse spellen, schilderen, boetseren, spinnen, pottenbakken, schminken en nog veel meer. 

Bezoekers worden verrast door veel straattheater en er is een echt poppentheater. Foodtrucks, muziek, dans, en niet te vergeten de historische schepen. Het zijn er heel veel dit keer, kortom een groot festijn.

Zondag 25 augustus a.s. zijn er behalve de vele oudhollandse spelen, radiografisch bestuurbare modelboten, ook tjalken! En allerlei kramen met leuke spullen. De historische fietsen zijn ook van de partij. De Oldtimers rijden rond, en voor 1 euro kan je een ritje maken in zo’n mooie oude auto als een echte dame of heer. Ze rijden in Appelscha rond en houden hun pauze bij de schepen aan de Vaart. De wasvrouwen en de touwslager, ze zijn er allemaal en met een hapje en een drankje wordt het een fantastische dag.

De toegangsprijs is 3 euro per persoon en kinderen t/m 12 jaar zijn gratis. Openingstijden op beide dagen zijn van 12.00 t/m 17.00 uur.

Namens het bestuur veel plezier!