Programma Turfvaartdagen 2022

 

De beide Turfvaartdagen hebben een verschillend programma. Er is veel te zien en te beleven. Voor de kinderen hebben we speciale, leuke onderdelen gepland. Bekijk hieronder wat er allemaal te beleven en te zien is. Entree Turfvaartdagen is € 2,00 p.p. Kinderen t/m 12 jaar gratis entree. U kunt gratis parkeren in de nabijheid aan de vaart.

Turfvaartdagen Appelscha, anders dan anders

Na vier jaar afwezigheid zijn de Turfvaartdagen Appelscha weer terug van (corona) weggeweest.
Wij, als bestuur hebben er heel veel zin in en hopen dat u dat ook heeft.
De tijd is veranderd en dus ook de Turfvaartdagen, u kunt pinnen, minder ambachten en meer vertier en plezier!

Vrijdagavond 19 augustus a.s. komen de schepen vanaf schemer Appelscha verlicht binnen varen en leggen ze aan voor een weekend feest. Kom met een stoel en een drankje de schippers verwelkomen en geniet van de mooie schepen.

Zaterdag 20 augustus a.s. is de dag voor de jeugd, maar natuurlijk ook voor anderen. Heel veel oudhollandse spellen, schilderen, boetseren, spinnen, pottenbakken, suppen en kanoën (vergeet je zwemkleding niet).

De Oldtimers rijden rond, en voor 1 euro kan je een ritje maken in zo’n mooie oude auto als een echte dame of heer. Ze rijden in Appelscha rond en houden hun pauze bij de schepen.

Om 14.00u start de wedstrijd van de vlotjes die gemaakt zijn door de leerlingen van groep 7 van de basisscholen in Appelscha. De vlotjes worden beoordeeld door een jury en er zijn mooie prijzen mee te winnen.

Bezoekers kunnen genieten van veel straattheater en er is een echt poppentheater. Foodtrucks, muziek, dans, djembé en niet te vergeten de historische schepen. Het zijn er heel veel dit keer, kortom een groot festijn.

Zondag 21 augustus a.s. zijn er behalve de vele oudhollandse spelen, radiografisch bestuurbare modelboten, ook tjalken! En allerlei kramen met leuke spullen. De historische fietsen zijn ook van de partij.

Deze editie van de Turfvaartdagen Appelscha 2022 wordt opgeluisterd door maar liefst 6 levende standbeelden, die zorgen voor veel plezier op de turfvaartdagen. Het Aole Volk uit Emmen komt optreden met 2 dansgroepen , het visvrouwenkoor De Schellevissen uit Almelo en het Lemster Shantykoor zijn ook van de partij. Er wordt ijzer gesmeed en een zaagmachine op stoom die boomstammen zaagt tot schaaldelen, heel bijzonder om te zien. De wasvrouwen en de touwslager, ze zijn er allemaal en met een hapje en een drankje wordt het een fantastische dag.

De toegangsprijs is 2 euro per persoon en kinderen t/m 12 jaar zijn gratis. Openingstijden zijn van 12.00 t/m 17.00 uur.

Namens het bestuur veel plezier!